Logoraši očekuju optužbe i za ostale zločince

Procesuirati i ostale počinioce zločina nad Srbima

  • 26.10.2018. 12:30

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić rekao je da očekuje da će nakon potvrđivanja optužnice u Sudu BiH protiv ratnog komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića na red doći procesuiranje i ostalih najtežih predmeta ratnih zločina počinjenih nad Srbima u BiH.

"Potvrđivanje optužnice protiv Dudakovića predstavlja samo 'vrh ledenog brijega' iza kojeg bi pravosuđe BiH trebalo da krene sa procesuiranjem i ostalih najtežih predmeta ratnih zločina počinjenih nad Srbima kao što su 'Dobrovoljačka', 'Tuzlanska kolona', kasarna 'Viktor Bubanj', 'Kazani', 'Brod', 'Sijekovac', te u mnogim drugim mjestima u kojima su počinjeni i veći zločini nego u 13 zapadno-krajiških opština", izjavio je Dukić Srni. 

Kada je riječ o sudskom procesu protiv Dudakovića i njegovih saradnika, Dukić je izrazio uvjerenje da će Tužilaštvo BiH iznijeti neoborive dokaze – video-zapise i izjave svjedoka koji će rezultirati presudom Suda BiH koja će Dudakovića i njegove saradnike po komandnoj odgovornosti odvesti na dugogodišnje kazne zatvora za ratne zločine. 

Dukić je dodao da je krajnje vrijeme da Sud i Tužilaštvo BiH počnu jednako da tretiraju sve ratne zločine jer na prostoru BiH bez istine i pravde nema pomirenja i suživota. 

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Atifa Dudakovića i još 16 komandanata i pripadnika Petog korpusa takozvane Armije BiH. 

Oni su optuženi za zločine protiv čovječnosti koji obuhvataju ubistva više od 300 lica srpske nacionalnosti, progone i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništavanje 38 pravoslavnih hramova, crkava i vjerskih objekata.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.