Dragan Gnjatić

Prosvjetni radnici tokom pandemije besprijekorno radili svoj posao

  • 26.01.2021. 21:39

Predstavnici Saveza sindikata i Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske čestitali su svim učiteljima, nastavnicima, profesorima i vaspitačima školsku slavu - Svetog Savu, poručujući da su prosvjetni radnici za vrijeme pandemije virusa korona besprijekorno uradili svoj posao.

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić u čestitki je naveo da su prošla i ova godina posebne, pune izazova, teških odluka i velikih zadataka koji su bili i koji jesu pred učiteljima, nastavnicima i profesorima.

"Svi oni su, ne štedeći sebe, dajući svoj profesionalni maksimum odgovorili na svaki izazov, na svaku prepreku i sa posebnom empatijom prema našoj djeci i Republici Srpskoj, besprijekorno i savršeno uradili svoj posao", naglasio je Gnjatić.

Prema njegovim riječima, biti prosvjetni radnik je čast i zadovoljstvo, ali i beskrajna odgovornost.

"Sve to, u svom radu, pokazali su naši prosvjetni radnici i u vrijeme pandemije virusa korona, kada su svojom spretnošću i znanjem, organizovali nastavni proces i nisu uskratili svojim učenicima obavezu i sreću da uče, da se takmiče, da postižu rezultate i da stasavaju, već sutra, u obrazovane, vaspitane ljude od kojih zavisi budućnost Srpske", istakao je Gnjatić.

U čestitki je izražena najiskrenija zahvalnost svim prosvjetnim radnicima za odgovornost "u svetom poslu koji obavljaju".

"Vi ste bitni za našu djecu, vi ste bitni za Srpsku i društvo u kojem živimo i radimo, i čim prije treba ozbiljno razmisliti, da se bar djelimično nagradi vaš rad i oda priznanje vama prije svega sjajnim ljudima i odličnim stručnjacima", dodao je Gnjatić.

U čestitki se napominje da su sva zanimanja i svi poslovi važni, ali da se mora imati na umu da bez obrazovane i zdrave nacije nema budućnosti.

"Mi smo zajedno sa vama oredijeljeni za budućnost, za našu djecu i za ponosne i cijenjene prosvetne radnike. E to je zadatak Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Sindikat intenzivno radi u saradnji sa Ministarstvom, da ovo što jeste zahtjev, bude u najskorije vrijeme i realizovano", navodi se u čestitki sindikata.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.