Predsjednik Izvršnog odbora SP

Protić čestitao 25 godina rada Ustavnog suda Srpske

  • 06.11.2019. 08:51

Predsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Slobodan Protić uputio je čestitke povodom 25 godina rada Ustavnog suda Republike Srpske, te istakao da ova institucija od svog osnivanja pa do danas predstavlja jedan od najznačajnijih stubova Srpske, čija je uloga da obezbjeđuje zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Protić naveo da je Ustavni sud od osnivanja radio pod pritiscima, ali i da je tokom 25 godina rada opravdao svoju ulogu i da predstavlja jedan od najvažnijih segmenata suverenosti Srpske. 

Predsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije takođe je ocijenio da postoji volja za donošenje novog Ustava Republike Srpske, te da je potrebno raditi na stvaranju preduslova za taj posao.  

"Postoji široka podrška nastojanjima da Republika Srpska dobije novi Ustav. Kako zbog rješavanja nekih ključnih pitanja za život građana, tako i zbog činjenice da je originalni Ustav primjeren vremenu u kojem je stvaran, a potom je još i mijenjan velikim brojem amandmana visokih predstavnika. Republici Srpskoj je potreban Ustav koji predstavlja odraz volje naroda Republike Srpske, bez nametnutih rješenja", istakao je Protić.

Protić je poručio i da je potrebna snažnija podrška kako bi Ustavni sud Republike Srpske dobio svoju zgradu, i da se na taj način konačno riješi pitanje smještaja za jednu od najvažnijih institucija u Republici Srpskoj.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм