Opšti izbori

Prva SDS očekuje da bude parlamentarna stranka

  • 27.08.2018. 13:29

Predsjednik Prve SDS Radomir Lukić izrazio je uvjerenje da će ova stranka na predstojećim izborima osvojiti najmanje jedan poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Svjesni smo da će na predstojećim opštim izborima u BiH naši kandidati za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH dobiti povjerenje prilično velikog broja birača, što će ukazati na mjesto koje ova stranka polako zauzima na političkoj sceni Republike Srpske", rekao je Lukić na konferenciji za novinare u Banjaluci. 

Lukić, koje je i kandidat Prve SDS za predsjednika Republike Srpske, rekao je da ova stranka želi da ostvari političko i narodno jedinstvo. 

On je dodao da je Sud BiH po žalbi Prve SDS ukinuo raniju odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH o zabrani učešća na izborima i donio odluku kojom se ovoj stranci dopušta izlazak na izbore pod njenim registrovanim imenom. 

"Smatramo to pravednom i očekivanom pobjedom nad pokušajem da se Prva SDS na početku dezavuiše", istakao je Lukić. 

Zamjenik predsjednika Prve SDS Gojko Kličković, koji je kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, pozvao je birače u Republici Srpskoj da u što većem broju izađu na predstojeće izbore i da po slobodnoj volji glasaju za koga žele. 

"Pozivam glasače da izađu na izbore, da se u njima probudi srpski inat i na taj način će iskazati kakvu žele perspektivu i kakvu Republiku Srpsku", istakao je Kličković. 

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)