Vinka Pušonja

PUP će tužiti svog bivšeg predsjednika i "Savez za pobjedu"

  • 03.08.2018. 16:24

Partija ujedinjenih penzionera /PUP/ podnijeće tužbu protiv njenog nekadašnjeg predsjednika Ilije Vujičića i Saveza za pobjedu /SZP/ ukoliko logo PUP-a ne bude uklonjen sa promotivnih materijala SZP-a, rekla je danas Srni predsjednik PUP-a Vinka Pušonja.

"Logo PUP-a nalazi se na internet stranici SZP-a. Tražim da logo bude uklonjen kako ne bi bili primorani da to učinimo sudskim putem. Logo PUP-a ne pripada tom savezu i to je plod samovolje i zloupotrebe za kojom je posegao Vujičić, koji je i do sada sve radio samovoljno i samostalno", istakla je Pušonja. 

Ona je rekla da Vujičić ima privatnu firmu i da je mislio da je i stranka njegovo privatno vlasništvo, da se lažno predstavlja kao predsjednik PUP-a i dodala da je ona jedini legitimni predsjednik stranke. 

Pušonja je navela da je to potvrdio Osnovni sud Banjaluka svojim rješenjem, a da se Vujičić žalio Okružnom sudu. 

"Predsjedništvo stranke me je ovlastilo da zbog vanredne situacije u koju smo dospjeli sazovem vanrednu sjednicu Glavnog odbora. Molili smo ga da dođe na sjednicu, ali nije smio da se pojavi i odlučili samo da ga smijenimo i on više nema šta da traži. Naši članovi i aktivisti me zovu i daju podršku i mole me da ne odustanem od borbe za stranku", rekla je Pušonja. 

Ona je dodala da je Vujičić iza sebe ostavio veliku štetu i dugove, te da pokušavaju da to saniraju i sačuvaju stranku. 

"Ostavio je dug u kancelarijama, odbornicima nisu isplaćene naknade, a naslijedili smo i druge dugove. Umjesto što se žali on bi trebao da se stidi", rekla je Pušonja. 

Prema njenim riječima, zlonamjerne su tvrdnje da se PUP potpisivanjem sporazuma sa DNS-om o predizbornoj i postizbornoj saradnji "utopio" u tu stranku. 

"Vujičić nam je na jednoj sjednici Predsjedništva PUP-a rekao da PUP za partnera neće ni pozicija ni opozicija i tada smo mi reagovali. Za sporazum sa DNS-om smo se odlučili zato što nas nije prihvatio niko osim predsjednika DNS-a Marka Pavića", rekla je Pušonja. 

Ona je dodala da je time omogućeno da PUP "preživi" u naredne četiri godine. 

"Zbog toga podržavamo koaliciju SNSD-DNS-SP, direktno ćemo raditi za listu DNS-a, a na lokalne izbore ćemo izaći samostalno. Takvu odluku smo donijeli jer Vujičić stranku nije prijavio za izlazak na izbore sa svojom listom", navela je Pušonja. 

Pušonja je napomenula da su Vujičić i njegov advokat Jefto Janković u pojedinim medijima iznijeli niz laži o PUP-u i njoj, pokušavajući da "zametnu trag" svemu što je bivši predsjednik PUP-a radio na štetu stranke.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм