Poziv penzionerima da glas daju DNS-u

PUP i DNS potpisali sporazum o saradnji na izborima

  • 31.07.2018. 13:24

Marko Pavić, predsjednik DNS-a i predsjednik Partije ujedninjenih penzionera (PUP) Vinka Pušonja, potpisali su danas sporazum o saradnji na opštim izborima 2018.godine i postizbornoj saradnji. 

Obzirom da PUP ne može samostalno na izbore Vinka Pušonja odlučila je da podrži kandidate DNS-a na predstojećim izborima. Pozvala je sve članove i simpatizere PUP-a da glasaju za DNS.

"Molim sve ponovo penzionere da učine sve što je u njihovoj moći da ove izbore strogo radimo za DNS, za njihovu listu, za njihove kandidate, jer je on to zaslužio, on je nas jedini spasio u našoj propasti", rekla je Vinka Pušonja, predsjednik PUP-a.

Lider DNS-a Marko Pavić rekao je da PUP ima autoritet i da je njihova podrška važna DNS-u. 

"Mi očekujemo veliku pomoć od njih. Smatramo da su oni sposobni, da znaju to odraditi. Naročito što su naši ciljevi zajednički, da mi radeći kao dvije stranke, ali radeći istu stvar doprinosimo ukupnom boljitku u Republici Srpskoj", rekao je Pavić nakon potpisivanja sporazuma sa predsjednicom PUP-a.

Partija ujedinjenih penzionera nije mogla samostalno da se prijavi na izbore, jer je unutar stranke bilo više probleme. 

Bivši predsjednik PUP-a Ilija Vujičić zvanično je smijenjen 15. maja nakon višemjesečnog previranja unutar stranke. Vinka PUšonja do tada je bila potpredsjendik partije, a zajedno sa članovima Glavnog odbora smijenila je Vujičića sa mjesta predsjednika. Pušonja je tada izjavila da Vujičić ruši statut partije i radi protiv dobrobiti svih članova. 

Ilija Vujičić je bez sazivanja sjednice Glavnog odbora potpisao sporazum o saradnji sa SNS-om i Izvornom Srpskom, što nije bilo prihvaćeno od strane Predsjedništva stranke. Ilija Vujičić odbio je smjenu, za koju je kako je tada rekao, čuo iz medija.
 
Sve do današnjeg pojavljivanja u Glavnom odboru DNS-a u Banjaluci, nije bilo jasno ko će u ime PUP-a potpisati sporazum. Vinka Pušonja rekla je da je cijeli slučaj u vezi sa smjenom Ilije Vujičića završio na sudu.
 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.