Pupovac: Veliki gest predsjednice Cvijanović

  • 31.12.2020. 14:43

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća /SNV/ Milorad Pupovac izjavio je za Srnu da je kabinet predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović obezbijedio 50.000 KM za nabavku deset kontejnera za smještaj najugroženijih porodica u Glini i Petrinji.

"Želim još jednom da izrazim veliku zahvalnost Republici Srpskoj i predsjednici Cvijanović, ovo je veliki gest, posebno zato što je napravljen u tako kratkom roku i praktično odmah nakon telefonskog razgovora", rekao je Pupovac.

Pupovac je istakao da se kabinetu predsjednika Republike Srpske obratio za pomoć u nabavci kontejnera, jer je to trenutno najvažnije za smještaj stanovništva koje je u zemljotresu ostalo bez mjesta za stanovanje.

"Predsjednica Cvijanović je u roku od nepunih sat vremena potvrdila spremnost da ljudima uputi kontejnere koje je proizvelo preduzeće iz Kozarske Dubice. Kontejneri će tokom dana stići u Hrvatsku i biće podijeljeni ljudima iz Gline i Petrinje, kojima su neophodni", istakao je Pupovac.

On je naglasio da će deset kontejnera iz Republike Srpske značajno pomoći ljudima da se smjeste, dodajući da je Vlada Hrvatske danas obezbijedila 140 kontejnera, koji se dijele na području Gline i Petrinje.

On je dodao da su potrebe građana u ovim mjestima velike, te da osim kontejnera nedostaju agregati i kabanice.

"Nakon prvih osjećaja užasa i nemoći, sada se organuzuje pomoć ljudima. Kontejneri su prioritet za one čije su kuće potpuno uništene, ali koji žele ostati na svojim kućištima. Kad je riječ o hrani, ona je uglavnom obezbijeđena", istakao je Pupovac.

Pupovac je naveo da su neki mještani sklonjeni u privremene smještaje na područijima ova dva grada, neki su u susjednim opštinama, gdje su im građani ustupili kuće koje ne koriste, dok su neki otišli dalje rodbini i prijateljima.

"Tokom jučerašnjeg obilaska ova dva grada vidjeli smo da je dosta ljudi ostalo kod svojih kuća iako te kuće nisu useljive. U njih ne smiju ni ulaziti, a kamoli boraviti, tako da je sad najhitnije da im se obezbijedi smještaj u kontejnerima", naglasio je Pupovac.

On je naveo da je kod građana koji su pretrpjeli ogromna razaranja domova i imovine strah i dalje pristan, te da im je ovakva pomoć od velikog značaja.

Тагови: