1 na 1

Radović za ATV: U politici nedostaju nove ideje i nova lica

  • 24.07.2018. 20:36

Milan Radović, ugledni bankar i potpredsjednik DNS-a, istakao je da je politička scena izgleda prilično staro te da nema novih ideja i novih lica.

On je u emisiji 1 na 1 Alternativne televizije istakao da su određeni političari  dugo na političkoj sceni Republike Srpske.

"Ja sam se iz želje da se nešto promijeni odlučio na politički angažman. Treba da se više bavimo ekonomijom i životom običnog čovjeka  i poboljšanjem životnog standarda, naravno uvažavajući interese Republike Srpske kao entiteta i kao sastavnog dijela Bosne i Hercegovine ali ekonomija bi trebala biti u fokusu i trebali bi više da govorimo o povećanju životnog standarda", kazao je Radović.

Govoreći o tome zašto se odlučio za DNS Radović je rekao da je to stranka centra sa stabilnom politikom i dugom istorijom i stranka je koja ima svoj stav i principe.

"Ja sam shvatio da DNS može unaprijediti ekonomiju u Republici Srpskoj i da je to jedna perspektivna stranka koja ima dobre rezultate", ističe Radović.

Smatra ida su ljudi  zasićeni jer smatraju da svojim glasom ne mogu promijeniti ništa te da zajedno trebamo razgovarati da vidimo koja ekonomska pitanja su bitna.Takođe kaže da je potrebno imati  političke hrabrosti da svoje ideje promovišete kroz svoju partiju.

Komentarišući slučajeve "Bobar banke" i "Banke Srpske" ističe da je očigledno da su ove dvije banke imale veću sklonost ka preuzimanju većeg rizika što je na kraju donijelo negativne posljedice. Napominje da je najvažnije da nije napravljen domino efekat na tržištu.

"Najveća odgovornost je na rukovodstvu banaka, svaki regulator može kasnije da reaguje i spriječi dalju eroziji ali šteta se pravi davanjem nesigurnih i javnih kredita", smatra Radović i dodaje da se od 1. januara kada je na snagu stupio novi zakon o bankama dosta napredovalo.

Тагови: