Narodna skupština Srpske

Razmotren izvještaj Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa

  • 10.10.2019. 19:04

Dvadeset tri rješenja od čega su četiri o utvrđenom sukobu interesa, donijela je Republička komisija za utvrđivanje sukoba interesa i žalbi u organima vlasti Srpske za prošlu godinu.

Bio je to dovoljan povod pojedinim opozicionim poslanicima da iznesu svoju evidenciju o tome ko je koga zaposlio i ko je čiji rođak, zaboravljajući pri tome da evidentiraju to i u strankama iz kojih dolaze.
   
"Utvrđena su četiri sukoba interesa, međutim pošto su konačna ona neće biti sprovedena od strane CIK-a, vraćena su. Bez pravsonažnog rješenja komisija oduzima mandat u oku od tri dana", rekla je Obrenka Slijepčević, predsjednik Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa.

Predsjednica komisije Obrenka Slijepčević je zaključila da je jedini cilj donošenje novog Zakona o sprečavanju sukoba interesa koji će biti provodiv. Nadam se da ćemo sljedeći put, kada budemo podnosili izvještaj, imati novi zakon - navela je Slijepčevićeva.

Opozicionim poslanicima ništa od rečenog nije se dopalo. 

"Zaove, snahe, sve ste zaposlili svoj do svoga", istakao je Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NS RS.

Lako je optuživati SNSD, a brojni kadrovi i funkcioneri PDP-a i SDS-a, poput Mirka Šarovića i Igora Crnatka su zaposlili rodbinu i poznanike po raznim institucijama, odgovaraju SNSD-ovi Miroslav Vujičić i Denis Šulić.
 
"Kolega nisi naveo pripadnike tvoje političke organizacije i kako su oni zapošljavali porodice. Nisi naveo suprugu Mirka Šarovića koja je zaposlena u Centralnoj banci, gdje je radila prije toga, da li je tu iskorišten njegov politički uticaj. Pitaj kolegu Crnatka ko radi u Ministarstvu kojem on rukovodii kako zapošljava ljude", rekao je Miroslav Vujičić, poslanik SNSD-a u NS RS. 

"Gospodin Crnadak zaposlio 11 ljudi na tri radna mjesta. Taj isti gospodin Cnradak prima platu u NS RS i ne dolazi kao poslanik u Skupštinu, nisam ga vidio da je ukupno u ovih godinu dana sjedio sat vremena na ovoj svojoj stolici koja mu je namijenjena, a sigurno svaki mejsec prima platu", naglasio je Denis Šulić, poslanik SNSD-a u NS RS.

Iz SNSD- a poručuju da opozicija pokazuje najgori oblik licemjerstva o ljudima koji rade profesionalno svoj posao i koji imaju jedini problem što su nečija djeca.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм