Šume oštećene za milione

Saslušano pet lica, 16 pušteno da se brani sa slobode

  • 13.06.2018. 19:11

Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo saslušalo je danas pet lica lišenih slobode zbog sumnje da su izvršila više krivičnih djela na području Sokoca, Rogatice i Pala, na štetu JP "Šume RS". Iz Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo  potvrdili su za ATV da je pet lica privedeno jutros poslije 10 časova, a da je 16 lica pušteno da se brani sa slobode.  

"Šesnaest lica je nakon kriminalističke obrade pušteno da se brani sa slobode, a  pet lica će tokom dana biti ispitano u Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo nakon kojeg će postupajući tužilac odlučiti o podnošenju prijedloga o određivanju pritvora, " rekao je Neven Kramer, portparol Okružnog tužilaštva. 

Akcija "Silva" počela je juče u ranim jutarnjim časovima u Sokocu, a kako nezvanično saznajemo među uhapšenim je bilo i zaposlenih u Šumskom gazdinstvu "Romanija" koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja. Sumnjiče se i da su falisifikovali službene otpremne iskaze. 

Direktor JP "Šume RS" Risto Marić oglasio se danas prvi put i to telefonom, jer je otputovao u Goražde. Kaže da je za hapšenja čuo od medija, i da nije znao da je MUP RS nadzirao "Šume RS". Ako je neko prekršio zakon, mora da odgovara, poručuje Marić. 

"Kad su u pitanju ove aktivnosti MUP-a RS oko praćenja i nadzora nad mogućim nelegalnim radnjama koje se dešavaju u javnom preduzeću Šume RS, kad su u pitanju oni koji su se ogriješili o zakon, svi oni koji se ogriješili o zakon, odnosno koji su svojim radnjama doveli u pitanje zakonitost svog rada će naravno da odgovaraju o okviru zakonskih propisa,"rekao je Marić.

Uhapšenima se na teret stavljaju i krivična djela, utaja poreza i doprinosa, krađa, pustošenja šuma, neprijavljivanje krivičnog djela ili učinioca, sprečavanje dokazivanja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave. Šteta nanesena Šumama Srpske procjenjuje se na više miliona maraka. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.