Zbog nepravilnosti

SDS traži ponovno brojanje svih listića za predsjednika RS

  • 25.10.2018. 13:38

Srpska demokratska stranka /SDS/ uputila je Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH zahtjev za ponovno brojanje svih glasačkih listića na 2.240 biračkih mjesta u Republici Srpskoj na izborima za predsjednika Srpske.

"Smatramo da je na velikom broju biračkih mjesta došlo do prekrajanja stvarne izborne volje građana, odnosno da je došlo do izbornog inžinjeringa koji je mogao uticati na ukupne rezultate glasanja za predsjednika Republike Srpske, tačnije na rezultate kandidata Saveza za pobjedu Vukote Govedarice i kandidata SNSD-a Željke Cvijanović", saopšteno je iz SDS-a. 

U SDS-u tvrde da je u toku izborne kampanje, kao i na sam dan izbora, zabilježen "ogroman broj nepravilnosti i drastičnih kršenja" odredaba Izbornog zakona BiH, a koje su "značajno uticale na regularnost samog procesa, kao i na utvrđene i objavljene rezultate". 

Iz SDS-a navode da su "utvrdili veliki broj nevažećih listića za nivo predsjednika Republike Srpske", a koji je mnogo veći od razlike između dva kandidata koja su dobila najviše glasova na izborima. 

Ova stranka od CIK-a traži da utvrdi da li je u slučaju nevažećih listića riječ o listićima koji su distribuisani od Centralne komisije BiH ili o listićima koji se eventualno ubačeni u glasačke kutije mimo onih koji su zvanično distribuisani od CIK-a.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.