Radovan Višković u Han Pijesku

Situacije se normalizuje, obećana pomoć Vlade

  • 15.01.2019. 19:30

Vlada Republike Srpske pomoći će Han Pijesku ukoliko bi došlo do novih obilnijih sniježnih padavina - obećao je  premijer Srpske Radovan Višković, nakon sastanka sa načelnikom Vladom Ostojićem. Premijer je upoznat sa trenutnom situacijom. Građani Han Pijeska dobili su električnu energiju i vodu, a putne su putne komunikacije dobrim dijelom očišćene.

„Ono što je evidentno i do sada bio problem, konkretno za opštinu Han Pijesak, zato što njihov bužet dobrim dijelom zavisi od koncesije koja se izdvaja za drvne sortimente, iz tog dijela. Oni su svake godine dostavljali Vladi plan utroška tih sredstava. Vi znate da je zakon malo rigidan i vjerovatno ćemo ga u narednom periodu malo mijenjati, član 89 koji kaže da se ta sredstva mogu koristiti za određene potrebe,“ rekao je Višković.

Opštini Han Pijesak koncesiona sredstva biće odmah odobrena, da ih može namjenski utrošiti. Kada se izmjeni član 89 omogućiće se i drugim lokalnim zajednicama da na isti način troše za planirane projekte. Načelnik opštine Vlado Ostojić zahvalio se premijeru Viškoviću što je posjetio opštinu Han Pijesak, nakon uvođenja vanrednog stanja.

"Razgovarali smo o pomoći Vlade Republike Srpske i u vezi finansijske podrške u vezi plana od šuma, tako da je pomoć evidentna i sigurno će da nam pomognu u vezi ovih naših zahtjeva. Vanredno stanje još nećemo ukinuti, zato što se najavljuju padavine," kaže Ostojić.

U opštini Han Pijesak završeno je nekoliko projekata koji su dio vladinog programa. Završena je adaptacija Sokolskog doma i Doma kulture. Urađeno je dosta i na poboljšanju turističke ponude, a na današnjem sastanku bilo je govora i o pomoći i raspodjeli drvnih sortimenata lokalnim drvoprerađivačima. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина