Šef Kluba poslanika Socijalističke partije

Skoko: Poslovnik postoji da bi se primjenjivao, inače imamo cirkus u NSRS

  • 24.12.2019. 09:32

Šef Kluba poslanika Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Maksim Skoko istakao je poslije jučerašnjeg zasijedanja posebne sjednice NSRS da ga je nekad sramota što sjedi u Parlamentu sa pojedinim poslanicima koji od NSRS prave cirkus.

Skoko je istakao da je ovaj saziv Narodne skupštine uradio dosta toga u dosadašnjem mandatu, ali i da je potrebno da se primjenjuje poslovnik.
 
"Neke kolege se ponašaju sramno i nedostojno najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske i to je činjenica koja je već duže vrijeme prisutna na sjednicama. Rukovodstvo Narodne skupštine Republike Srpske nažalost ne primjenjuje Poslovnik o radu i to je nešto što mora da se promijeni. Sadašnji saziv ima rezultate, bilo je kvalitetnih rasprava i amandmana i usvojena su brojna kvalitetna zakonska rješenja, ali postoji određen broj poslanika koji od svega prave cirkus i mislim da jedan od glavnih razloga za to leži u neprimjenjivanju Poslovnika o radu NSRS", istakao je Skoko.
 
Komentarišući stanje u parlamentarnim strankama šef Kluba poslanika SP je dodao da je takođe potrebno da se izvrši moralna obnova u partijama, te da ni Socijalisti tu nisu izuzetak.
 
"Potrebno nam je više ljudi koji postižu dobre rezultate, na svim stranama i u svim oblastima i onih koji svoj posao shvataju ozbiljno i profesionalno. Izgleda da na nekim odgovornim pozicijama imamo ljude koji su ili nestručni ili su zasićeni i umorni. Ma o kome se radilo, smatram da na odgovornim mjestima moramo imati odgovorne ljude sa rezultatima i voljom za rad i napredak. Mislim da je to način da omogućimo razvoj Republike Srpske i jačanje njenih institucija", poručio je Skoko.
 

Тагови: