Mihajlo Parađina

"Slučaj Dragičević" zloupotrebljavaju radi političkog profita

  • 21.08.2018. 15:31

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina smatra da je očigledno da je "slučaj Dragičević" već odavno poprimio političke konotacije i da ga neki ljudi zloupotrebljavaju praveći kratkoročni politički profit, što ne može da im služi na čast.

Komentarišući izjavu predsjednika PDP-a Branislava Borenovića "da od slučaja Davida Dragičevića zavisi i sudbina Republike Srpske", Parađina je ističe da je ovakva izjava neprihvatljiva bez obzira od koga dolazi, te da to narod konačno treba da prepozna u ovim turbulentnim vremenima kada je i previše "političkog hipnotisanja". 

"Niko, bez obzira koju funkciju obavlja, ne smije biti iznad Republike Srpske i naroda srpskog bez obzira na njegove zasluge", rekao je Parađina Srni. 

Parađina naglašava da je slučaj Davida Dragičevića specifičan, da se desila tragedija i da nadležne institucije Republike Srpske moraju do kraja da ga rasvijetle i o tome obavijeste javnost. 

On podsjeća da je Republika Srpska najvrednija tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata i da je u njeno stvaranje ugrađeno više od 23hiljade života pripadnika Vojske Republike Srpske i MUP-a. 

Parađina je poručio da je potrebno da svi politički subjekti manifestuju slogu i jedinstvo kada je riječ o strateškim nacionalnim interesima, jer se Republika Srpska stalno nalazi pred mnogim udarima i iskušenjima, kako unutrašnjeg, tako i spoljnog faktora. 

"Boračkoj organizaciji Republike Srpske na prvom mjestu je očuvanje Srpske u okviru ustavnopravne pozicije i Ustava Republike Srpske, odnosno Dejtonskog mirovnog sporazuma i niko nema pravo da se kocka sa Srpskom i onim za šta je pala krv i položeni toliki životi", rekao je Parađina. 

Borenović je za Televiziju N1 rekao da od slučaja Dragičević zavisi sudbina Republike Srpske.  

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.