Smjene za više od 50 odsto trebinjskih funkcionera

  • 17.12.2020. 19:28

U strahu su ovih dana trebinjski funkcioneri, detaljno se pregledaju njihovi postignuti rezultati a kako sada stvari stoje više od polovine direktora i načelnika u Trebinju biće promijenjeno. Sve je to za ATV potvrdio i prvi čovjek grada.

"Prema nekim mojim procijenama preko 50 odsto kada su u pitanju i načelnici odjeljenja i direktori ustanova. Opet kažem, neko će da napreduje, neko će u odborničke klupe ali biće raznih promijena", rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja. 

Trebinjska skupština većina je više nego stabilna, SNSD sa 12 odbornika prednjači pa će prednjačiti i njihovi kadrovi u vlasti. Koalicioni partneri su već uveliko bacili oko na svoj dio kolača. Najavećem dijelu se nadaju Socijalistička paritija i Ujedinjena Srpska koji imaju po dva odbornika. U Ujedinjenoj Srpskoj kažu da su postigli odličan izborni rezultat zato su i očekivanja veća.

"Očekujemo od koalicionig partnera da uvaže tu činjenicu i da Ujedinjenoj Srpskoj povjere vođenje nekih od najvažnijih resora u gradskoj administraciji, očekujemo pozicije u okviru načelničkih odjeljenja ali u okviru javnih preduzeća i ustanova", istakao je Milan Kovač, predsjendik GO Ujedinjene Srpske Trebinje.

Nemaju se više čemu nadati u Pokretu za Trebinje jer su ostali ispod crte. Malo iznad je DNS, imali su veliki pad na izborima pa se njihovim funkcionerima fotelje i najviše klimaju. Politički je u Trebinju vaskrsao NDP, dobili su jednog odbornika. Iako mladi kažu da imaju dobar kadar za neke od funkcija.

"Što se tiče naših kadrova imamo. Ići ćemo sa kadrovima iz naše partije i nestranačkim ljudima. Isključivo ljudi od struke, znanja i zvanja", naglasio je Bojan Šapurić, predsjednik GO NDP Trebinje.

Svoj dio će dobiti i nacionalne manjine jer su poslali jednog predstavnika u parlamen. Pregovori oko podijele funkcija unutar pobjedničke koalicije počinju sljedeće sedmice. Uskoro će i novoizabrani odbornici u klupe, do nove godine bi mogli zasijedati i dva puta. 

I tako poslije uzavrele predizborne kampanje, relativno tihog i mirnog postizbornog perioda, ono što je sigurno Trebinje čeka zanimljiva politička zima. 

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)