SNSD: SDA nema pravo da se oglašava o Vučiću

  • 12.06.2020. 14:46

SDA nema pravo da se na bilo koji način oglašava o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću sve dok posredstvom svog kadra u obavještajnoj i pravosudnoj strukturi zajedničkih institucija BiH onemogućava istragu, pronalazak i procesuiranje odgovornih za pokušaj njegovog ubistva 2015. godine u Srebrenici.

"Potpuno je jasno da onaj ko onemogućava otkrivanje istine o tom sramnom napadu, podržava taj gnusni čin na isti način na koji očigledno podržava i skrnavljenje bilborda sa likom osvjedočenog prijatelja Srebrenice, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića", saopšteno je danas iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da SDA mora konačno prihvatiti činjenicu da nema isključivo pravo na tumačenje istine, a još manje na to da tu svoju navodnu istinu nameće drugima, kojima istovremeno negira svako pravo, uključujući i pravo na istinu, i pravo na poštovanje sopstvenih žrtava, pa čak i pravo da se putem jednog bilborda zahvale onome kome žele.

"Moramo i ovom prilikom naglasiti da ostajemo zahvalni institucijama Srbije koje su zajedno sa institucijama Republike Srpske uspjele onemogućiti da Savjet bezbjednosti UN usvoji sramnu i netačnu britansku rezoluciju o Srebrenici, jer smo ujedinjeni u ubjeđenju da, uvažavajući sve žrtve, budućnost nije moguće graditi na neistini i ignorisanju srpskih žrtava", dodaje se u saopštenju.

SNSD pruža punu podršku načelniku opštine Srebrenica Mladenu Grujičiću, koji je i putem postavljanja bilborda izrazio zahvalnost Vučiću za pruženu podršku Srebrenici i osuđuje svaki pokušaj njihovog skrnavljenja.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм