Špirić: Srbi u Livanjskom kantonu neće biti zaboravljeni

  • 05.04.2020. 13:46

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupšine BiH Nikola Špirić poručio je da Srbi u Livanjskom kantonu nikada neće biti zaboravljeni od vlasti Republike Srpske niti od predstavnika ovog entiteta u institucijama BiH.

Špirić je juče uručio donacije Vlade Republike Srpske domovima zdravlja i stanovnicima opština Glamoč, Drvar, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo, a tokom dvodnevne posjete održao je sastanke sa opštinskim načelnicima, predstavnicima zdravstvenih ustanova i privrednicima.

On je istakao da je, zahvaljujući vlastima Republike Srpske, obezbijeđena tona brašna za ove četiri opštine, a da je medicinska pomoć donirana iz Republike Srpske povratničkim opštinama u Federaciji BiH namijenjena svima koji tamo žive.

- Virus korona i opasna pandemija ne poznaju granice, a odnos federalnih vlasti prema srpskim povratnicima je razočaravajući. Zdravstvenim ustanovama uručena je donacija u vidu maski, rukavica, sredstava za dezinfekciju i zaštitnih odijela. Ova pomoć Republike Srpske je za sve stanovnike, jer virus ne bira - rekao je Špirić.

On je sve aktere u BiH pozvao da pokažu punu solidarnost i poštovanje prava svih stanovnika BiH prilikom pružanja pomoći u borbi protiv virusa korona.

Tokom razgovora sa predstavnicima realnog sektora u Drvaru, koji je vezan za drvopreradu, Špirić je zamolio da Јavno preduzeće "Šume Livanjskog kantona" smanji cijene drvnih sortimenata kako bi se sačuvala radna mjesta i postojeća proizvodnja, saopšteno je iz Špirićevog kabineta.

Zahvalio je Kriznom štabu Republike Srpske, predsjednici Srpske Željki Cvijanović, premijeru Radovanu Viškoviću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji vode brigu o povratničkim opštinama u Federaciji BiH.

Zahvalnost su uputili i načelnici opština Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac.

Tokom posjete i gostovanja u programu Radija Drvar, Špirić je uručio ličnu donaciju za troje zaposlenih u ovom radiju u iznosu od 2.000 KM, čime će biti obezbijeđene njihove tri neto plate.

Špirić je poručio da će se, kao delegat i član Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine, uvijek boriti za prava naroda kojeg predstavlja, te za ista prava svih u BiH kako je to i Ustav zagarantovao.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм