Lider Ujedinjene Srpske

Stevandić na forumu u Moskvi: Parlamentarizam na Zapadu je pod prijetnjom

  • 01.07.2019. 15:50

Ovih dana oko 800 poslanika i eksperata iz 131 zemlje svijeta okupili su se u Moskvi kako bi učestvovali u Drugom međunarodnom forumu o razvoju parlamentarizma koji organizuje Državna duma.

Кljučne teme događaja biće digitalna ekonomija, međunarodna bezbjednost i zaštita životne sredine.

Na događaju učestvuje i poslanik parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i lider Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, koji je stigao u Moskvu da učestvuje na ovom forumu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Србија, Република Српска и Црна Гора у Москви.

A post shared by Nenad Stevandić (@nenad_stevandic) on Jun 30, 2019 at 11:53pm PDT

– Parlamentarizam na Zapadu je iskrivljen tako da odgovara međunarodnim korporacijama, zbog čega ne pate samo obični građani, već i male države – rekao je Stevandić ruskim medijima.

Stevandić je skrenuo pažnju na činjenicu da se u ovom trenutku parlamentarizam na Zapadu razvija uprkos njegovoj neposrednoj obavezi da predstavlja volju građana i naroda.

– Danas, on služi potrebama hedž fondova i međunarodnih korporacija koje posjeduju veliki kapital i imaju ogroman uticaj koji se koristi isključivo za zadovoljavanje njihovih potreba – rekao je on.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

➡️ [МОСКВА] др НЕНАД СТЕВАНДИЋ ЗА РОССИЙСКАЯ ГАЗЕТА: "Парламентаризам на западу је под пријетњом." ✅ Ових дана око 800 посланика и експерата из 131 земље свијета окупили су се у Москви како би учествовали у Другом међународном форуму о развоју парламентаризма који организује Државна дума. Кључне теме догађаја биће дигитална економија, међународна безбједност и заштита животне средине. "Парламентаризам на Западу је искривљен тако да одговара међународним корпорацијама, због чега не пате само обични грађани, већ и мале државе" изјавио је за Российская Газета др Ненад Стевандић, посланик парламентарне скупштине Босне и Херцеговине и лидер Уједињене Српске који је стигао у Москву да учествује на Другом међународном форуму о развоју парламентаризма. Стевандић је скренуо пажњу на чињеницу да се у овом тренутку парламентаризам на Западу развија упркос његовој непосредној обавези да представља вољу грађана и народа. "Данас, он служи потребама хеџ фондова и међународних корпорација које посједују велики капитал и имају огроман утицај који се користи искључиво за задовољавање њихових потреба", рекао је он. Системи моћи тоталитарно-криминалног типа са недемократском контролом, јер задовољавају интересе западног геополитичког курса “. др Ненад Стевандић изразио је увјерење да ће парламентаризам задржати водећу улогу и остати вјеран демократским принципима. "У сваком случају, свијет се брзо и неизбјежно мијења али ми се приближавамо мирној будућности без сукоба и ратова", закључио је он. "Морамо радити у том смјеру, јер од тога зависи очување парламентаризма." https://rg.ru/2019/06/30/bosnijskij-deputat-parlamentarizm-na-zapade-nahoditsia-pod-ugrozoj.html

A post shared by Уједињена Српска (@ujedinjenasrpska) on Jun 30, 2019 at 2:11pm PDT

Stevandić izrazio je uvjerenje da će parlamentarizam zadržati vodeću ulogu i ostati vjeran demokratskim principima.

– U svakom slučaju, svijet se brzo i neizbježno mijenja ali mi se približavamo mirnoj budućnosti bez sukoba i ratova – zaključio je on, dodajući da se mora raditi u tom smjeru, jer od toga zavisi očuvanje parlamentarizma.
 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм