Burno u Tesliću

Stojanović: Opoziv načelnika ako ne sprovede odluku Skupštine opštine 

  • 12.12.2018. 16:24

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Teslić Mišo Stojanović izjavio je da će nova skupštinska većina tražiti opoziv načelnika opštine Milana Miličevića, ukoliko odbije da sprovede njene odluke kada je riječ o kadrovskim rješenjima.

On je rekao novinarima, nakon današnjeg sastanka sa Miličevićem, da je trenutno stanje u ovoj lokalnoj zajednici neodrživo s obzirom na to da ne postoji saradnja Skupštine opštine i načelnika opštine, te da je sastanak i iniciran radi prevazilaženja situacije. 

Stojanović je naveo da se Miličević nije saglasio sa većinom predloženih zahtjeva Skupštine opštine, kao ni sa tim da ne pravi smetnju novoizabranim kadrovima koji bi trebalo u ponedjeljak, 17. decembra, da dođu na posao, kada nastupa i pravosnažnost skupštinskih odluka o njihovom postavljenju. 

Stojanović kaže da su smijenjeni kadrovi izgubili povjerenje odbornika nove skupštinske većine. "Ukoliko načelnik nije spreman da se u sljedećih par dana ti problemi prevaziđu, tražićemo njegov opoziv", rekao je Stojanović. 

On kaže da iza zahtjeva, osim SDS-a i SP-a, stoje odbornici SNSD-a, PDP-a, DNS-a, SDP-a, SDA, Nezavisnog kluba odbornika i Srpske radikalne stranke - Srpska u sigurne ruke. 

Stojanović je istakao da su na današnjem sastanku razgovarali i o problemu regulacionih planova, istakavši da su izmjene regulacionih planova korišćene za lične koristi i političke ucjene. 

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da je opoziv načelnika legitimno pravo odbornika, istakavši da ima obavezu da ispoštuje sve zakonite odluke lokalne Skupštine, što će i činiti, ali neće nezakonitosti. 

Miličević za kadrovske smjene kaže da su nezakonite i da u prilog tome ide i osam presuda Okružnog suda u Doboju koje mu daju legitimitet da postupa pravilno, te najavio da će, ukoliko sud odluči drugačije, ispoštovati takvu odluku. 

On je istakao da je spreman za razgovore sa svim političkim subjektima. 

Miličević kaže da je pogrešna predstava da je novom skupštinskom većinom promijenjena i volja građana, dodavši da je samo promijenjena volja pojedinaca zbog ličnih interesa. 

Odbornik Srpske radikalne stranke - Srpska u sigurne ruke Predrag Markočević očekuje da su nakon današnjeg razgovora sa "mrtve tačke" pokrenuta pitanja blokade u radu lokalnih organa u Tesliću. 

Odbornici nove skupštinske većine u Tesliću su na sjednici 28. novembra razriješili dužnosti zamjenika načelnika opštine Milovana Stankovića, načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Nikolu Stokića, te načelnika Odjeljenja za privredu i prostorno uređenje Borislava Tešića.