SAJ na terenu

U Istočnom Sarajevu pojačane mjere bezbjednosti

  • 30.01.2019. 19:28

Policija iz Istočnog Sarajeva, uz pomoć kolega iz Banja Luke, ovih dana sprovodi pojačane mjere bezbjednosti u sarajevsko-romanijskoj regiji. Najviše ih je na ulicama opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Pala.

Pod lupom policije Srpske posebno su pojedinci iz kriminalnog miljea i oni koji su im od ranije poznati. U Policijskoj upravi IS kažu da ništa ne prepuštaju slučaju i da su spremni da se obračunaju sa svima onima koji krše ili namjeravaju da prekrše zakon. 

"Cilj ovih mjera i radnji je razotkrivanje i rasvjetljavanje svih vrsta krivičnih djela iz prethodnog perioda, a posebno onih najtežih, kao i sprečavanje vršenja krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira, a što je već dalo određene efekte", kaže Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo.

Šehovac podsjeća da je pojačano prisustvo policije još ranije najavljeno i obećava građanima da će policija učiniti, i čini sve, da budu bezbjedni. Građani Istočnog Sarajeva, poslije nemilih događaja koji su se desili početkom godine, kažu da podržavaju akciju MUP-a.

"Oni rade svoj posao, mora se raditi, jer previše je kriminala i ubistava, država ako nema jaku policiju, nema ni države", "Hvala Bogu, pa postoje i hvala im što mi mirno spavamo", "Podržavam ovu akciju i ovo što se dešava, što se provjerava, nije to loše. Neka ih tu, mi smo sigurniji", samo su neki od komentara građana.

Malo ko piše da kriminalci iz Sarajeva vrlo često bježe na teritoriju Republike Srpske. Svi sarajevski mediji i portali, juče su objavili da Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a Republike Srpske, u maskirnim uniformama i sa dugim cijevima legitimiše vozače koji prelaze iz Federacije u Republiku Srpsku. Takva vijest, očekivano, izazvala je bujicu komentara na društvenim mrežama. Većina se zapitala, i sa jedne, i sa druge strane, kome to, zapravo, smeta provjera.

- Pa i kod nas specijalci sa dugim cijevima zaustavljaju i legitimišu svaki automobil to vam ne smeta.
- A, što se tiče kontrole policije, svaka čast, neka. Pošteni čovjek se ne treba bojati.
- Kontrola ne odgovara teroristima i izdajnicima.

Samo su neki od komentara na Fejsbuku.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo kažu da će akcija sprovođenja posebnih mjera MUP-a Republike Srpske trajati do daljnjeg. U ovu akciju, pored Specijalne antiterorističke jedinice, uključena je i Jedinica za podršku i saobraćajna policija iz Istočnog Sarajeva.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм