Republika Srpska

U ponedjeljak odluka o modelu organizacije nastave

  • 14.08.2020. 13:39

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u ponedjeljak, 17. avgusta, predložiće Vladi Republike Srpske model organizacije nastave u osnovnim i srednjim školama u školskoj 2020/2021. godini, koja bi trebalo da počne 1. septembra, rečeno je Srni u ovom ministarstvu.

Opredjeljenje Ministarstva prosvjete i kulture i Republičkog pedagoškog zavoda jeste da se nastava za učenike osnovnih i srednjih škola organizuje u školskim učionicama, ali uz obavezno pridržavanje svih epidemoloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, istakli su u Ministarstvu.

Prijedlog modela organizacije nastave u Republici Srpskoj u školskoj 2020/2021. godini, Ministarstvo prosvjete i kulture je pripremalo u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske.

Veći dio nastave u drugom polugodištu školske 2019/2020. odvijao se po modelu nastave na daljinu, zbog pandemije virusa korona.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм