Institut za javno zdravstvo Srpske

U Srpskoj još sedam osoba zaraženo virusom korona

  • 26.05.2020. 11:11

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Službi za mikrobiologiju Bolnice Sveti Luka u Bijeljini izvršeno je testiranje 213 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod sedam osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Radi se o četiri muške i tri ženske osobe, od kojih su jedna mlađe, dvije srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, četiri osobe su iz Banjaluke, dvije iz Kotor Varoša i jedna iz Novog Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.371 slučaj virusa korona, a preminulo je 107 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškarca, starije životne dobi iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Kneževa koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 791 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 24.841 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo virusa korona u Republici Srpskoj je 140,na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 53, a u opštim bolnicama 87pacijenata.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a hospitalizovano je 24 pacijenata sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta. 

Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju u Republici Srpskoj je 142.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.769 osoba, a nadzor je završen kod 32.179 osoba. 

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм