Petar Đokić

U Srpskoj nema zastrašivanja povratnika, kao u FBiH

  • 31.08.2018. 15:23

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đekić ocijenio je da je očigledan cilj napada na načelnika opštine Vukosavlje Borislava Rakića zastrašivanje povratnika, istakavši da se takve stvari u Srpskoj ne dešavaju.

Đokić je izrazio žaljenje zbog ovog događaja.

"Očekujem da će nadležni organi hitno procesuirati odgovorne. Reakcija države treba da bude odlučna prema svakome ko na takav način nasrće na živote ljudi", rekao je Đokić novinarima u Ljubinju.

On je ocijenio da je očigledan cilj bio zastrašivanje povratnika u Federaciju BiH.

"Neprimjereno je danas, više od 20 godina nakon rata, imati takve pojave. U Srpskoj nema takvih incidenata, u njoj je stvoren bezbjednosni okvir za sve koji u njoj hoće da žive", poručio je Đokić.

Na Rakića, koji se sa prijateljima nalazio na svom imanju u Gornjem Svilaju u federalnoj opštini Odžak, sinoć je pucao napadač, koga su oni identifikovali.

Rakić je naveo da je iz lovačke puške pucano na četiri osobe, ali da niko nije povrijeđen.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.