Gideon Grajf

Ustaški režim jedan od najsmrtonosnijih u 20. vijeku VIDEO

  • 05.05.2019. 13:15

Gideon Grajf, izraelski istoričar i autor knjige “Jasenovac - balkanski Aušvic” u Donjoj Gradini je istakao da  danas dižemo glas protiv ratova i monstruoznih ratnih zločina, a posebno protiv revizionizma i njegovih opasnih posljedica.

"Naša dužnost je da ne dozvolimo da se jasenovačko mučeništvo ponovi. Treba da mobilišemo međunarodnu javnost i budemo ovdje. Posebnu dužnost imamo prema 20 hiljada djece ubijene u Jasenovcu, čija je jedina krivica bila to što su rođeni kao Srbi, Romi, Jevreji," rekao je Grajf.

On je dodao da se bavio sa dva fenomena, dva najbrutalnija logora u drugom svjetskom ratu, Aušvicom i Jasenovcom i da je ustanovio da je Jasenovac bio brutalniji.

"Ustaški režim jedan od najsmrtonosnijih u 20 vijeku. Okruženi smo rastućim talasom revizije činjenica iz Drugog svjetskog rata," rekao je Grajf.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм