Narodna skupština

Usvajanje zakona o podsticajima značajno za radnike

  • 12.06.2019. 13:20

Poslanik Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Maksim Skoko smatra da će usvajanje Prijedloga zakona o podsticajima u privredi biti značajno za radnike, jer je preduslov za povećanje plata.

"Zakon nije sistemski, ali će sigurno biti dobar za radnike, ali i poslodavce jer će radnici, povećanjem plate, biti dodatno motivisani", rekao je Skoko u Narodnoj skupštini tokom rasprave o ovom zakonu. 

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić naveo je da su Srpskoj potrebni reformski zakoni, a ne, kako kaže, loši kao što je ponuđeni, jer njime ne mogu biti riješeni problemi u privredi. 

"Potrebno je smanjiti poreze i doprinose što bi uticalo na povećanje plata, a ne usvajati zakone od kojih nećemo imati efekta. Neophodni su zakoni kojima će biti spriječen odlazak ljudi sa ovih prostora i čiji efekti bi bili da minimalna plata bude 800 KM", rekao je Stanić. 

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević istakao je u završnoj riječi da povećanjam plata može biti obezbijeđen ostanak radnika, ali i povećana konurentost u privredi, što jeste cilj ovog zakonskog rješenja. 

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je o Prijedlog zakona o podsticajima u privredi - po hitnom postupku, čiji je cilj obezbjeđivanje uslova za sprovođenje sveobuhvatne reforme poslovnog okruženja, te stvaranje povoljnijih uslova za povećanje plata zaposlenih u realnom sektoru. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.