Razvoj banjskog turizma

Višković posjetio zavod "Dr Miroslav Zotović"

  • 25.04.2019. 19:26

Neophodno je graditi što više kapaciteta poput banjalučkog Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”. Oni predstavljaju razvojnu šansu Republike Srpske kao dio zdravstvenog turizma, tvrdi to predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. 

Cilj je, kaže premijer, dovoditi što više gostiju koji bi uticali na razvoj banjskog turizma.

“Vlada je tu bila i dalje će tu biti kao partner da zajedno razvijamo i smještajne kapacitete, a da gradimo i objekte koji će sutra biti, ne samo preko Fonda, ne samo preko uputnica, nego na kraju krajeva, i komercijalni kapaciteti gdje će ljudi pa i iz Republike Srpske i okruženja, a pre svega iz evropskih destinacija moći doći i za svoj novac dobiti kvalitetne usluge”, kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Na ovome neće stati. U Zavodu imaju velike planove i za budućnost. Između ostalog, kako kažu, u planu je izgradnja i najsavremenije banje u Srpskim Toplicama koja bi trebalo da bude komercijalnija, kako bi se zaradilo, a usput i rasteretio Fond zdravstvenog osiguranja. 

“Preseljenje naše ortopedije u zgradu Slateksa gdje bi imali nove četiri operacione sale i 63 kreveta. To bi bio najsavremeniji možda objekat ortopedije na prostorima bivše Jugoslavije. Sljedeće što radimo to je velika park šuma 350 dunuma šume, gdje ćemo napraviti oko 9,5 km staza za rekreaciju i razne programe”, kaže direktor Zavoda "Dr Miroslav Zotović"m Goran Talić.

Premijer je bio na obje lokacije Zavoda. U Trapistima je posjetio najmlađe i donio im vaskršnje poklone. Šaroliki pokloni obradovali su mališane koji su za premijera pripremili posebnu predstavu.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм