Vujić: Sklopljen sporazum Univerziteta u Banjaluci i Tovson univerziteta iz Amerike

  • 15.02.2021. 10:45

Univerzitet u Banjaluci potpisao je Sporazum o saradnji i akademskim razmjenama sa Tovson univerzitetom iz Sjedinjenih Američkih Država.

Sporazumom je predviđeno da će ugovorene strane zajednički raditi na promovisanju obrazovnih i akademskih razmjena, akademskih informacija materijala i publikacija, te da će podsticati međusobne obrazovne posjete.

Ovaj sporazum zaključen je na osnovu inicijative Bojana Vujića, ambasadora Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim američkim državama (SAD).

Vujić za ATV kaže da je ovo jedan od najboljih univerziteta u SAD osnovan 1866 godine, a danas ima veoma razvijenu naučno-istraživačku djelatnost.

 Ambasador BiH očekuje da će se na osnovu potpisanog sporazuma stvoriti mogućnost da i Univerzitet u Banjaluci bude uključen u njihove istraživačke projekte, što bi, kako sa naučne, tako i sa finansijske strane 

Inače, po ovom sporazumu već je počeo rad na planiranju zajedničkih aktivnosti pa je tako još 5. februara 2021. godine održan trilateralni sastanak predstavnika Tovson univerziteta, Estonskog preduzetničkog univerziteta primjenjenih nauka i Univerziteta u Banjaluci, a povodom zajedničke organizacije vebinara o razvoju preduzetništva na univerzitetima.

"Riječ je o vebinaru koji će biti održan 27. aprila 2021. godine putem "Zum" platforme koji je namijenjen studenima, nastavnicima i saradnicima", objavljeno je nedavno na web stranici Univertiteta u Banjaluci.

Ovaj događaj će biti održan u formi panel diskusija i to "Najbolje prakse u pružanju podrške i razvoju studentskog preduzetništva" te "Uloga univerziteta u pružanju podrške preduzetništvu i investicijama kroz kreiranje partnerstva u zajednici, mentorstva i druga sredstva".

Тагови: