Uskoro i nova zgrada opštine

Vukosavlje dobilo Centar za kulturu

  • 31.07.2019. 19:10

Vukosavlje je dobilo Centar za kulturu, za čiju je gradnju uloženo oko 300.000 maraka. Tu nije kraj ulaganjima u infrastrukturu te lokalne zajednice. Kamen temeljac za zgradu opštine položili su predsjednica Srpske i načelnik opštine. Uskoro će sve službe lokalne administracije biti pod jednim krovom.

"Mi smo počeli sa prvom fazom izgradnje tog objekta. Vlada Republike Srpske je izdvojila 200.000 maraka, Fond za zaštitu životne sredine, odnosno ponovo Vlada Srpske još 100.000 maraka i Vlada Republike Srbije još 50.000 evra", rekao je Borislav Rakić, načelnik opštine Vukosavlje. 

Ulagali smo i ulagaćemo u Vukosavlje, poručuje predsjednica Srpske. Kaže da je Vukosavlje primjer dobre saradnje opštinske i republičke vlasti. 

"Izuzetno važno je da mi razvijamo Vukosavlje s obzirom na činjenicu da je to bio prostor bez bilo kakve infrastrukture, da smo ovdje uložili u prethodnih nekoliko godina nekih 10 miliona maraka, evo sad samo kroz ova dva projekta možemo da kažemo da imamo i 400.000 i 300.000 za drugi projekat", istakla je Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

Objekat lokalne administarcije, prvi je koji u toj opštini finansira i Vlada Srbije. Novo gradilište samo je još jedan u nizu dokaza odlične saradnje Srpske i Srbije. 

"Srbija poštuje BiH, ali prije svega voli Srpsku i to pokazuje svojim nesebičnim davanjem na dobrobot svih građana opština koje dobijaju pomoć", naglasio je Vladimir Nikolić, generalni konzul Srbije u Repuiblici Srskoj.

Stanovnici Vukosavlja su više nego zadovoljni. Rad se kažu i te kako vidi.

"Asfalt pa dom, pa sad nova opština super je, mi smo prezadovoljni".

"Ulice su asfaltirane, nisu baš sve, ali biće sve, a nadamo se da će biti i kanalizacija", istakli su građani Vukosavlja. 

Mala smo opština, ali domaćinski rukovodimo sredstvima koje dobijemo, kaže načelnik. Od Vlade Srpske, prošle godine, samo za asfalatiranje puteva, dobili 400.000 maraka. Sanacija škola i rješavanje statusa policijske stanice, još su neki od planova.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм