Izborna jedinica 5

Za Milorada Dodika 44 odsto anketiranih građana

  • 04.10.2018. 12:47

U istraživanju javnog mnjenja koje je rađeno od 28.09. - 02.10. 2018. godine, rezultati pokazuju da je na području Izborne jedinice (Doboj, Petrovo, Teslić i Stanari) povećana razlika između SNSD i SDS (može biti preko 5.000, a bila je oko 2.000 glasova).

Prema rezultatima istraživanja koje je sprovela agencija "Plus medija" iz Banjaluke na uzorku od oko 6.800 ispitanika na teritoriji RS, SNSD će dobiti 2  mandata sigurno, SDS će imati takođe 2 mandata, dok SDA ima vjerovatno 1 (osim u slučaju da se ne podijeli sa SDP, što nije isključeno). 

Šesti mandat zavisiti od rezultata SP i DNS (trenutno, kao i u nekim prethodnim istraživanjima, SP bolje stoji nego DNS), navodi s eu istraživanju.

Izborna jedinica 5 je karakteristična po 1 mandatu iz reda bošnjačkog naroda, što anketa nije identifikovala ovaj put (odbijaju). S tim u vezi, prethodno prikazani procenti se mogu korigovati malo naniže. 

Prema rezultatima istraživanja, SNSD dobija više od 30 odsto glasova anketiranih.

Srpski član u Predsjedništvu BiH

U Izbornoj jedinici 5 velika je razlika između Milorada Dodika, kandidata koalicije SNSD-DNS-SP koje, prema istraživanju pripada 44  odsto glasova anketiranih  i Mladena Ivanića, kandidata SzP-a kojem podršku daje 29 odsto anketiranih građana. 

Neodlučnih je, prema istraživanju oko 23 odsto. Može se očekivati da u ovoj regiji bude razlika oko 8.000 glasova.

 Predsjednik Republike Srpske

Razlika je prisutna i u slučaju podrške kandidatima za predsjednika RS, ali je manja od prethodne. Željki  Cvijanović podršku daje 38 anketiranih, dok Vukoti Govedarici 32 odsto anketiranih. Neko treći, prema istraživanjima, dobija podršku 10 anketiranih, a neodlučnih je oko 20 odsto. Razlika je oko 3.500 glasova, navodi se u istraživanju koje je sprovela agencija "Plus medija" iz Banjaluke na uzorku od oko 6.800 ispitanika na teritoriji RS.

Još pročitajte: Istraživanje javnog mnjenja: Dodik bolji od Ivanića

Dodik i Cvijanovićeva u prednosti nad Ivanićem i Govedaricom, SNSD najpopularnijia partija

Željka Cvijanović ima prednost u odnosu na Govedaricu FOTO

Istraživanje javnog mnjenja: SNSD bi mogao da osvoji 50 odsto glasova

SNSD-u više podrške nego prije četiri godine

Ubjedljivo vođstvo SNSD-a u svim izbornim jedinicama

Istraživanje javnog mnjenja: SNSD-u dva sigurna mandata

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм