Milovan Bjelica

Za organizaciju MOSI igara uloženo milion i 500 hiljada KM

  • 03.07.2019. 22:33

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je večeras na pres-konferenciji 56. Međuopštiskih omladinskih sportskih igara /MOSI/ da je za sportske terene i sve pripreme u vezi sa organizacijom ove manifestacije bilo potrebno 1.500.000 KM.

Bjelica je naveo da je u okviru priprema sanirano nekoliko saobraćajnica, izgrađena nova infrastruktura, reparirana tartan staza, postavljena ograda i tribine na stadionu, izgrađena tri teniska terena, postavljen video-nadzor i savremena rasvjeta, te dodatno uređeno gradsko naselje.

On je naveo da su predstavnici opštine Sokolac, kada je riječ o obezbjeđenju sredstava za MOSI, naišli na razumijevanje kod viših nivoa vlasti, kod predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, u Vladi Republike Srpske, gradu Istočno Sarajevo i u resornim ministarstvima Srpske. 

"Dosta smo truda i sredstava uložili, a posebnu pažnju smo posvetili smještaju, kvalitetnoj ishrani i bezbjednosti ovog broja učesnika i mislim da smo u tome uspjeli", istakao je Bjelica. 

On je naglasio da je veoma zadovoljan brojem gostiju i posjetilaca, predstavnika političkog, društvenog i privrednog života, opština učesnica na ovoj manifestaciji, Republike Srpske, Federacije BiH, grada Istočno Sarajevo, Sarajevsko-romanijske i Gornjo-drinske regije i što su otvaranje 56. MOSI i prva takmičenja proteklo prema planu. 

"Posebno zahvaljujem predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću, Štabu Oružanih snaga BiH, ambasadoru Srbije u BiH Aleksandru Đorđeviću i svima koji su se danas našli u našem gradu", istakao je Bjelica, koji je i predsjednik Organizacionog odbora 56. MOSI "Sokolac 2019". 

Predsjednik Stalnog komiteta 56. MOSI Dejan Elez naglasio je da su svi učesnici igara na Sokocu iz 27 opština iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH smješteni, da su svi sportski tereni i objekti potpuno spremni za upotrebu i da sutra od 8.00 časova kreću nova takmičenja u okviru ovih igara. 

Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/, na kojima učestvuje više od 2.000 sportista iz 27 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH, večeras je na Sokocu otvorio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. 

Svečanom otvaranju MOSI na Sokocu prisustvovali su izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, premijer Bosansko–podrinjskog kantona Aida Obuća, predstavnici gradova i opština učesnica igara iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH, te predstavnici političkog, društvenog i privrednog života Grada Istočno Sarajevo, Sarajevsko-romanijske i Gornjo-drinske regije i nekoliko hiljada građana. 

U takmičarskom dijelu učestvovaće 251 sportska ekipa, 164 muške i 87 ženskih, 
koji će se takmičiti u 15 sportskih disciplina i u pet na Para-MOSI. 

Riječ je o atletskim disciplinama, odbojci, košarci, rukometu, streljaštvu, šahu, stonom tenisu, planinarstvu, fudbalu, malom fudbalu, odbojci na pijesku, ribolovu, biciklizmu, tenisu i karateu. 

Međuopštinske omladinske sportske igre biće završene u nedjelju, 7. jula. 

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм