Za Srpsku veoma važna podrška i prijateljstvo Rusije

  • 08.01.2021. 22:22

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je za Srpsku veoma važno podrška i prijateljstvo koje ima sa Ruskom Federacijom.

Odnosi sa Ruskom Federacijom su odlični i pored silnih nastojanja da se poremete, da se na tu vezu baci sjena, istakla je predsjednica.

- Ono što jako cijenim kod Ruske Federacije je što s njihove strane nikada nije bilo političkog ucjenjivanja i teških tema. Uvijek smo gledali kako da prevaziđemo određeni problem. Njihova dosljednost u odbrani Dejtonskog sporazuma je nešto što ja jako cijenim - naglasila je Cvijanović. 

Јako je važno, ističe ona, kada ruska delegacija pročita u Savjetu bezbjednosti nešto što je zapazila u izvještaju Savjetu bezbjednosti koji dostavlja Republika Srpskai, nešto što može da posluži kao argument, kao protivtežu svemu onome što se na račun Srpske piše i falsifikuje od strane visokih predstavnika.

S druge strane, naglašava, "želimo da sa svima imamo dobre odnose i trebamo da se krećemo evropskim putem, ali EU mora da bude objektivnija".

- Mi hoćemo da idemo naprijed, ali to treba da bude partnerski odnos  u kojem oni nas neće preoblikovati. Јa želim da vidim pravu evropsku perspektivu, a ne onu koja nam se plasira od 2003. godine. Onih 14 prioriteta koje smo dobili su prezahtjevni za dobijanje kandidatskog statusa. Oni traže suštinske i sistemske izmjene ustavne prirode, a daju nam samo status kandidata. Zašto bismo onda mi to radili. Ipak, ja vjerujem u to partnerstvo - naglasila je predsjednica.

Ona je istakla da je veoma je važno da Srpska ima dobre odnose sa Rusijom, ali je prioriteno važno da imamo dobre veze sa Srbijom, u infrastrukturnom, ekonomskom, političkom, rodbinskom i svakom drugom vezom.

- Ta veza je važna jer smo komunikacijski i privredno naslonjeni na Srbiju, pa stoga želimo da njegujemo dobre odnose, a ta saradnja je iz godine u godinu sadržajnija i konkretnija - zaključila je Cvijanović.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм