MUP Republike Srpske

Zabranu i ograničenje kretanja prekršilo 15 građana

  • 13.05.2020. 09:36

Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojim je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 22,00 do 05,00 časova u protekla 24 časa prekršilo je 15 građana u Republici Srpskoj.

Od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net  i www.mup.vladars.net) i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).
 
Evidentirano je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi:

"12.05.2020. godine u 10,40 časova prijavljeno je Policijskoj stanici Banja Luka – Centar od strane dežurnog doktora na Кlinici za infektivne bolesti UКC RS da se iz prostorija Кlinike samovoljno udaljilo lice D.D. iz Banja Luke, a kod kojeg je potvrđeno prisustvo korona virusa. Lice je ubrzo locirano na adresi stanovanja. O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o КD "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije" i da se protiv ovog lica dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Radnici Higijensko-epidemiološke službe su oko 12,20 časova, uz asistenciju policijskih službenika lice smjestili u Кliniku za infektivne bolesti UКC RS, nakon čega su izvršili i dezinfekciju porodične kuće", stoji u saopštenju MUP-a RS.
 
Da ne koristi ličnu zaštitnu opremu (zaštitnu masku) na javnim površinama, policijski službenici su u protekla 24 časa zatekli 64 lica kojima je u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona "SARS-CoV-2" i "COVID-19" bolesti na teritoriji Republike Srpske.
 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм