Govori Srbija

Zabrinjavajuća atmosfera u Banjaluci, prijeti li obojena revolucija?

  • 20.09.2018. 13:22

Atmosfera na ulicama Banjaluke je zabrinjavajuća i sve više podsjeća na scenario u Makedoniji i Ukrajini, te se postavlja pitanje da li je Republika Srpska na pragu obojene revolucije i haosa na ulicama, piše u tekstu koji je objavio portal "Govori Srbija".

U tekstu se podsjeća da je Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, koji već mjesecima protestuje u Banjaluci prevodeći grupu "Pravda za Davida", sinoć okupio pristalice ispred MUP-a Republike Srpske. 

"Nekoliko dana ranije Davor je za bošnjačku TV Fejs optužio predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je ubica i psihopata, a ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača nazvao je ratnim zločincom. Tom prilikom Dragičević je rekao da će 5. oktobra, dva dana pred izbore u Republici Srpskoj, izaći na ulicu i neće se, kako je naveo, skloniti odatle dok ubice njegovog sina ne budu uhapšene", naglašava se u tekstu. 

U tekstu se podsjeća da je Dragičević u više navrata najavljivao da će objaviti imena odgovornih za smrt njegovog sina Davida, ali to do sada nije učinio, a sinoć je pred okupljenima rekao da je "David ubijen u zgradi MUP-a gdje je mučen čak šest dana". 

"Doskorašnji članovi grupe "Pravda za Davida" kažu da su višemesečni protesti dobili očiglednu političku konotaciju i da se koriste kao sredstvo u antikampanji protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika", dodaje se u tekstu koji je objavio portal "Govori Srbija". 
 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм