Brojne pritužbe na njen rad

Zatvoren konkurs za direktora Inspektorata - Batareva jedan od kandidata

  • 23.08.2019. 19:42

Zatvoren je još jedan u nizu konkursa za direktora Inspektorata RS. Kako su nam potvrdili u Agenciji za državnu upravu RS, do 8. avgusta,  prijavilo se šest kandidata, a među njima je ponovo i ime Danijele Batar v.d. direktora Inspektorata RS.

"Prijave za konkurs su zatvorene, prijavilo se šest kandidata da li ispunjavaju svi uslove ili ne to ne znam, to ocijenjuje komisija. A konkurs kao konkurs je zatvoren, poslije toga traženi članovi komisije pošto za direktore samostalnih uprava i upravnih organiazcija tri člana komisije imenuje Vlada", kaže Aleksandar Radeta, direktor Agencije za državnu upravu RS. 

Afera konkurs već nekoliko mjeseci trese Inspektorat Srpske. Danijelu Batar, specijalistu farmacije, ranije su, neki od kandidata optužili da je promijenila uslove konkursa kako bi ih namjestila u svoju korist.

I ovaj put stigle su žalbe, i to na adresu premijera Viškovića lično. Jedan od kandidata, koji nam se požalio ali nije želio stati pred kameru, kaže da je kao šumarski inženjer diskriminisan jer su ponovo među posebnim uslovima navedeni medicinski fakultet (studijski program farmacija), pravni ili ekonomski fakultet.

Taj kandidat kaže da je to diskriminacija svih ostalih struka jer Inspektorat Republike Srpske ima i šumarsku, poljoprivrednu, građevisnku, saobraćajnu inspekciju. Tako ispada, kaže ogorčeni kandidat, da ni predsjednik Vlade Radovan Višković, kao diplomirani inženjer saobraćaja ne ispunjava uslove konkursa. 

Šta na optužbe kaže Danijela Batar kojoj je Vlada produžila mandat vršioca dužnosti na još tri mjeseca, nismo saznali. 

"Direktorica je na putu, službenom putu. A kada se vraća? U ponedjeljak", rečeno nam je iz Inspektorata.

Nekoliko kandidata koji su se prijavili na konkurs kadar su Socijalističke partije. Komentar na cijelu situaciju ali i to kako ocjenjuju rad svog kadra na koji stize veliki broj pritužbi,  nismo uspjeli danas dobiti u Socijalističkoj partiji.  Na naše pozive i poruke nije bilo odgovora od lidera partije, a ni još nekih funkcionera socijalista koje smo kontaktirtali. 

Zato su svoj jasan stav rekli u Uniji udruženja poslodavaca Srpske. Nisu zadovljni radom Inspektorata - njihovom borbom protiv sive ekonomije, rada na crno, ispalte plata na račune.  

"Čak izbor novog direktora nije doprineo poboljšanju stanja. I u narednom periodu ćemo tržiti da se popravi rad Inspektorata jer je to vrlo bitno za sva preduzeća koja legalno posluju. Smatramo da se trebaju tu dovesti kompetentne osobe, koje imaju iskustva u radu Inspektorata obzirom da je Inspektorat vrlo ozbiljna institucija, Inspektorat mora biti desna ruka Vlade", kaže Saša Trivić, iz Unije udruženja poslodavaca RS

Na jednom od raspisanih konkursa pod uslovima za poziciju direktora stajala je, između ostalog, školska sprema iz oblasti prirodnih, društvenih, tehnoloških ili tehničkih nauka. Batareva je konkurs ubrzo poništila i raspisala novi. Ovaj put sa drugim uslovima, koji joj daju određenu prednost. Na mjesto v.d. direktora Inspektorata Srpske, postavljena  je u maju prošle godine, nakon što je dužnosti, na lični zahtjev, razriješen Predrag Tomić. Batareva je prethodno obavljala poslove fitosanitarnog inspektora.

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.