Alen Šeranić

Zdravstvene ustanove uključiti prilikom donošenja odluka

  • 20.02.2019. 11:12

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je namjera resornog ministarstva da kod donošenja ključnih odluka u zdravstvu uključi zdravstvene ustanove i uvaži njihove potrebe, te kreira sistem prema demografsko-epidemiološkoj slici, prvenstveno usmjeren prema pacijentu.

Šeranić je rekao da je na sastanku sa direktorom Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" Goranom Talićem razgovarano o budućem pravcu stabilizacije i razvoja zdravstvenog sistema, saopšteno je Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. 

On je dodao da su dragocjena iskustva Zavoda kao uspješne zdravstvene ustanove koja razvija specifične usluge. 

Šeranić se informisao o poslovanju Zavoda, planovima za budući i rad, a razmijenjena su mišljenja i kada je riječ o dobrim praksama koje primjenjuje Zavod, kao model uspješnog poslovanja zdravstvenih ustanova. 

Talić je naglasio da je njihov rad fokusiran na to da pacijent u ovoj zdravstvenoj ustanovi dobije kompletnu uslugu na jednom mjestu, od dijagnostike do rehabilitacije. 

On je dodao da će u narednom periodu nastaviti da rade na proširenju kapaciteta i stalnom poboljšanju usluga, prateći savremene dijagnostičke i terapijske procedure.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.