Sastanak sa načelnikom

Sastanak Željke Cvijanović sa načelnikom Rogatice FOTO

  • 26.02.2019. 11:32

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Rogatici da je na sastanku sa načelnikom opštine Miloradom Jagodićem dogovoreno da opština kandiduje projekat rekonstrukcije Osnovne škole iz sredstava pomoći Vlade Srbije, a za koju je potrebno oko 350.000 KM.

Cvijanovićeva je ocijenila da će projekat rekonstrukcije Osnovne škole u Rogatici biti na listi projekta koje će Srbija prihvatiti. 

Ona je navela da će u okviru te rekonstrukcije i nadogradnje, biti urađen i vrtić, te da će intervenisati kako bi se i to završilo u kratkom roku. 

Govoreći o pitanju vraćanja Opštinskog suda u Rogaticu, Cvijanovićeva je rekla da će po povratku u Banjaluku razgovarati sa predstavnicima Ministarstva pravde o tom pitanju, a da će opština učiniti sve kako bi se stekli uslovi za funkcionisanje te institucije,.. Jagodić je istakao da je taj proces u toku. 

"Zajedničkim aktivnostima i određenim podsticajima moramo raditi na uspostavljanju uslova za bolje zapošljavanje. Jedna od stvari koja je bitna kako bi podstakli mlade, a i druge je mogućnost startap podrške za pokretanje biznisa kada su u pitanju mladi, ali i podrška nekim drugim razvojnim projektima", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je istakla je da u startap podršci vidi veliku šansu, ali da to nije dovoljno popularizovano, te da je današnja posjeta Rogatici prilika da se o tome razgovara. 

Cvijanovićeva je ocijenila da bi ta mogućnost, uz ono što opština već radi, a to je revitalizovanje nekih starih poslovnih navika poput tekstilne industrije, moglo dati pozitivne rezultate. 

Cvijanovićeva je podržala inicijativu da se u opštini Rogatica urede zgrade i ulice, kako bi građani imali bolje i ljepše uslove za život. 

"Ostaje velika bitka za dodatno zapošljavanje i na tome će se raditi. Želimo da se nastave započete aktivnosti. Današnji sastanak je prvi korak ka konkretizaciji", zakučila je Cvijanovićeva. 

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić izjavio je da ova lokalna zajednica želi da pokrene proizvodnju u metalskom i u tekstilnom sektoru.

"Ono što generiše sve naše probleme oslanja se na probleme u zapošljavanju mladih i obrazovanih ljudi. Odatle proizilaze svi naši problemi u vezi sa odlaskom mladih i u vezi sa pronatalitetnom politikom", rekao je Jagodić danas novinarima nakon sastanaka sa predsjednicom.

On je rekao da ima veliku čast da ugosti Cvijanovićevu koja je došla u prvu zvaničnu posjetu Rogatici nakon opštih izbora i velike pobjede SNSD-a. 

"Na ovoj posjeti zahvalni smo i mi iz Opštinske uprave, a vjerujem da i većina naših sugrađana dijeli to zadovoljstvo. Nastojali smo da Cvijanovićevu upoznamo o problemima u našoj lokalnoj zajednici", rekao je Jagodić. 

Prema njegovim riječima, Cvijanovićeva je obećala da će podržati sve one projekte u Rogatici koji su u skladu sa mogućnostima i realnim procjenama.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.