Zvaničnici Srpske čestitali Međunarodni dan žena

  • 08.03.2020. 10:31

Zvaničnici Republike Srpske čestitali su svim ženama 8. mart - Međunarodni praznik žena.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je svim ženama 8. mart - Međunarodni dan žena, te poručila da će republičke institucije nastaviti da kreiranjem svojih politika i mjera doprinose unapređenju prava i položaja žena u društvu.

"Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, a vama i vašim porodicama želim puno zdravlja, sreće i uspjeha", navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je naglasila da je obilježavanje 8. marta prilika za podsjećanje na dug put koji su žene prošle da bi im se priznala osnovna ljudska prava, kao i da se naglasi da ovaj datum ne treba da bude jedini dan u godini kada se govori o ženama, već njihova prava treba poštovati svaki dan, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Prema njenim riječima, žene u Republici Srpskoj danas obavljaju brojne visoke i odgovorne funkcije i njihovo učešće u političkom i javnom odlučivanju u Republici potvrđuje da je Srpska zrelo demokratsko društvo.

"Institucije Republike Srpske će nastaviti i u budućem periodu, kreiranjem svojih politika i mjera doprinositi unapređenju prava i položaja žena u društvu", navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je danas čestitku svim ženama povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.

"U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena. Vlada Republike Srpske je istinski opredijeljena za poštovanje ravnopravnosti i prava, te jačanje uloge žene u svim sferama društva", poručio je Višković u čestitki.

On je istakao da se, osim obavljanja brojnih odgovornih profesionalnih funkcija, ženama mora odati posebno priznanje i zbog uloge majke i nosioca porodice, što naročito govori o njihovoj veličini i snazi, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

"Učešće žena u političkom i javnom odlučivanju u Republici Srpskoj potvrda je stepena razvoja demokratske svijesti i zrelosti našeg društva", navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim ženama 8. mart - Međunarodni dan žena, naglasivši da je zajednički cilj društva unapređenje njihovog položaja u svim oblastima života i rada.

"Međunarodni dan žena je simbol borbe za njihova prava, a napredak jednog društva mjeri se i po tome koliko smo ženama omogućili da imaju svoje mjesto u društvu, da budu poštovane i one i njihov rad, trud i zalaganje", istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je naglasio da je učešće žena u svim sferama društva od velikog značaja, jer doprinosi njegovom razvoju na poseban način.

"Uloga žene u porodici i društvu u cjelini je neprikosnovena, a društvo koje ne koristi taj potencijal sputava svoj napredak", istakao je Dodik.

On je svim ženama uputio najsrdačnije čestitke povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena i njima i njihovim porodicama poželio zdravlja, sreće i uspjeha na svim poljima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da sve više žena obavlja najviše državničke i upravljačke funkcije u Srpskoj čime daju ogroman i nesebičan doprinos jačanju i razvoju Republike, te izgradnji savremenog, humanog i demokratskog društva.

Čubrilović je u ime parlamenta Srpske i u svoje ime čestitao svim ženama 8. mart - Međunarodni dan žena i poželio da im ovaj praznik donese sreću, radost, porodično blagostanje, lični i profesionalni uspjeh.

"Svim ženama, koje su kao majke, bake, supruge, sestre, koleginice i iskrene prijateljice stub svakog društva i svake porodice, upućujem iskrene čestitke povodom 8. marta, sa željom da im ovaj praznik donese sreću i svako dobro", naveo je Čubrilović u čestitki.

Iz Narodne skupštine je saopšteno da će ova najviša zakonodavna institucija ostati posvećena izgradnji zakonskog okvira i unapređenja institucionalnog sistema radi poboljšanja položaja svih žena u našem društvu.

Čubrilović je rekao da će Narodna skupština ostati posvećena i otklanjanju i najmanjih oblika diskriminacije i neravnopravnosti.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм