17 glumaca potpisalo peticiju da ne igraju sa Lečićem, on žestoko odgovorio: "Izbegavajte me!"

  • 25.03.2021. 14:18

Glumac Branislav Lečić u nekoliko navrata obratio se javnosti povodom skandala koji je nastao, nakon što ga je koleginica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje. Ovog puta, oglasio se na društvenoj mreži Tviter, i to povodom poruke koju je primio od uprave Beogradskog dramskog pozorišta.

Naime, kako se navodi u poruci, 17 glumaca je potpisalo peticiju kojom se traži da se Branislav, zbog nastale situacije i Danijelinih navoda, udalji sa predstava koje igra u pomenutom pozorištu.

Glumac je burno reagovao na poruku, u kojoj se navodi da neće igrati u predstavi koja je trenutno na repertoraru, pod nazivom "Kad su cvetale tikve", te je Beogradskom dramskom pozorištu odgovorio da ne želi više bilo kakvu saradnju sa njima.

- Sa onima koji o ljudima i ovakvim događajima i optužbama preko medija, bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam šta da tražim! Zaboravite na našu saradnju i poručite tim glumcima da me ni takvi ljudi, ni takvi glumci uopšte ne zanimaju. Oni bez obzira na godine ne znaju ni šta je pravo, a ni pravda. Nek me izbegavaju u širokom luku. Istina će pobediti - glasi Lečićev odgovor, koji je podijelio na društvenoj mreži.

Komentari nakon njegove objave bili su oprečni. Dok su mnogi podržali glumca i rekli da vjeruju da je u pitanju nepravda, bilo je i onih koji su pisali da smatraju da je "bolje da se više ne oglašava" i da "pusti sud da radi svoj posao".

Nakon njegove objave, redakciji Telegrafa je stiglo i zvanično saopštenje iz BDP-a, koje prenosimo u cjelosti:

"Beogradsko dramsko pozorište obaveštava javnost da je na zahtev većeg dela ansambla predstave "Kad su cvetale tikve“, glumac Branislav Lečić izuzet iz predstojećih igranja predstave, zbog aktuelne situacije. Zbog kompleksnosti svih događaja, Beogradsko dramsko pozorište smatra da je ovaj slučaj isključivo u rukama nadležnih institucija i na ovu temu neće se više izjašnjavati."

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина