U tadašnjem "Interkontinentalu"

22 godine od ubistva Željka Ražnatovića Arkana

  • Извор: АТВ
  • 15.01.2022. 11:18

Na današnji dan navršava se tačno 22 godine od ubistva Željka Ražnatovića Arkana. Na groblju je bila Ceca Ražnatović sa sinom Veljkom i kćerkom Anastasijom.

Ovako je izgledao kobni 15. januar 2000

Podsjećanja radi, Željko Ražnatović Arkan ubijen je u holu "Interkontinentala" zajedno sa svoja dva prijatelja, Milenkom Mandićem Mandom i Draganom Garićem, dok je pucnjavu preživio jedino Ljubomir Mihajlović, koji je bio sa njima u društvu. U hotelu se tada nalazila i Arkanova supruga Ceca, koja je sa sestrom Lidijom obilazila radnje.

Prema zvaničnoj verziji, tog dana su oko 17 časova ispred hotela stala dva automobila - iz "opela kalibre" izašli su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, koji su od ranije bili poznati policiji, dok su iz drugog vozila, "golfa", izašli Zoran Nikolić Pegla i Dobroslav Gavrić. Nekoliko minuta poslije 17 sati, Gagi i Miki rukovali su se sa Arkanom, izljubili sa Mandom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka hotelskim salama za banket. Gavrić je sjeo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu. Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola, ispod kaputa izvadio pištolj "CZ 99" i tri metka ispalio Arkanu u potiljak, Mandi tri metka u glavu i jedan u leđa i sa dva metka u leđa pogodio Garića, koji je pokušao da pobjegne. Na izlazu, Gavrića je ranio Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović.

Arkan je BMW-om prebačen u Urgentni centar, gdje je u 17:30 podlegao povredama i zvanično proglašen mrtvim. Motiv ubistva do danas u potpunosti nije razjašnjen. Za ovo djelo Okružni sud u Beogradu prije 14 godina osudio je Dobrosava Gavrića, kao i Milana Đurišića i Dragana Nikolića. Gavrić, inače bivši policajac, u Srbiji osuđen zbog toga ubistva na 35 godina, uhapšen je 2012. godine u Južnoafričkoj Republici.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм