Oglašavali se preko sajta

5 žena iz Srbije za 200 evra podvodilo siromašne djevojke

  • Извор: Телеграф
  • 31.08.2022. 07:49

Zanimljiv je podatak da su kriminalnu organizaciju činile žene, a da je uhapšen samo jedan muškarac.

U velikoj policijskoj akciju juče je uhapšeno pet osoba zbog bavljenja prostitucijom i očekuje se da će danas biti saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

- Čitav posao vodila je Nada B. (34) , a sumnja se da je djevojke do hotela odvozio muškarac. On se brinuo i o tome da djevojke budu "sigurne". Potrga je raspisana za još jednom ženskom osobom koja je bila dio klana - kaže naš izvor blizak slučaju i dodaje da su klijenti za veče sa devojkom plaćali između 150 i 200 evra.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, kriminalna grupa oglašavala se putem jednog sajta. Novac su dijelilili među sobom u zavisnosti ko je imao koju ulogu.

Podsjećanja radi, policija je juče uhapsila N.B. (34), S.B. (44), N.R. (32), M.M. (26) i V.V. (52), dok se za osumnjičenom M.O. (49) još traga.

Kako je MUP saopštio, osumnjičeni su, djelujući kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, u periodu od novembra 2021. godine do polovine jula 2022, na teritoriji Beograda, organizovali oglašavanje i navođenje na vršenje prostitucije, kao i posredovanje kod više osoba ženskog pola, sve u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Takođe, kako se sumnja, oni su organizovali predaju više osoba ženskog pola trećim licima, korisnicima usluga u cilju pružanja seksualnih usluga, a novac stečen na taj način dijelili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavljali i sa tim novcem su pokrivali i troškove koje su imali tokom obavljanja ovih nelegalnih radnji.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih su pronađeni mobilni telefoni i SIM kartice korišćene pri izvršenju krivičnog dela, kao i uplatnice sa izvršenim transakcijama novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина