Kosovska Mitrovica

Albanci provocirali srpske novinare

  • 24.11.2018. 14:51

Novinare i snimatelje srpskih medija danas su u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pokušla da isprovociraju četvorica muškaraca iz džipa kosovskih registarskih oznaka.

Novinari srpskih medija čekali su ispred zgrade vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju kraj sastanka vanrednog zasjedanja Kriznog štaba kada je pored njih usporio automobil, a vozač je, uz dobacivanje drugih i pljuvanje, dobacio da "nema više `moja kravica`" i ubrzao džip, prenose beogradski mediji. 

Incident se dogodio u Bošnjačkoj mahali, koja je naseljena mahom pripadnicima albanske nacionalnosti. 

Nakon što su vlasti u Prištini uvele stoodstotnu carinu na srpske proizvode, grupa Albanaca zapalila je proizvode iz Srbije na prištinskom Trgu i to objavila na Fejsbuku. 

Kosovska policija saopštila je da su danas uhapšene dvije osobe koje su 
palile proizvode iz centralne Srbije, ali su ubrzo nakon saslušanja pušteni po nalogu tužioca. 

Mediji su prenijeli da je riječ o navijačkoj grupi "Plisat", koji su snimke paljenja srpskih proizvoda objavili na svojoj Fejsbuk stranici. 

Policija je navela da je nekoliko građana palilo proizvode iz centralne Srbije, kao i da su morali da intervenišu policajci kako bi ugasili vatru. 

Srpske proizvode zapalila je i grupa žitelja Dečana, među kojima su bili i albanski političari. Mještani Kačanika su, takođe, napravili lomaču i snimili kako na njoj spaljuju srpske proizvode. 

Na Kosovu i Metohiji ni danas nema srpske štampe, a neće je biti ni sutra jer kosovski carinici traže da na svim fakturama piše "Republika Kosovo". 

"Danas i sutra neće biti štampe, a od ponedeljka ćemo videti. Mi smo bili spremni da platimo taksu od 100 odsto na svu štampu, ali carinici sada traže i da piše `Republika Kosovo` na svim fakturama", rekao je Zvezdan Mihajlović iz Firme "KiM Beokolp".

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)