"Novosti" javljaju

Albanci se spremaju za napad na Srbe? Jedinice u punom kapacitetu

  • Извор: Новости.рс
  • 16.08.2022. 17:54

Kako saznaju "Novosti", direktor operative tzv. Kosovske policije nolažio je da svi specijalci od sutra prekidaju odmore i da od sutra specijalne jedinice moraju biti u punom kapacitetu i operativna za djelovanja.

Albanci svakodnevno pripremaju teren za nasilno sprovođenje nelegalnih mjera za koje su najavili da stupaju na snagu 1. septembra, kada počinje primjena odluke o suspenziji srpskih dokumenata i registarskih tablica.

Podsjećamo, kako su "Novosti" već pisale, Kurtijevi specijalci se ubrzano obučavaju za razbijanje barikada i upotrebu teških mitraljeza.

Rano jutros, kako prenose izvori "Novosti", policija tzv. Kosova je uspostavila osmatračnicu kod telekomunikacionog repetitora iznad administrativnog prelaza Jarinje.

Istovremeno, tzv. Mobilna granična jedinica KP, počela je da ukopava u zemlju cisterne za naftu, u cilju zaustavljanja oštećenja i eksplozije.

Očigledno je da ovo sve ukazuje na to da se Priština sprema za udar na sjever KiM i da se neće libiti da upotrijebi silu ako Srbi ne prihvate dokumenta lažne države.

Informacije da KP postavlja osmatračnice blizu administrativnih punktova samo potvrđuje saznanja "Novosti" da Kurtijevi specijalci uveliko izviđaju teren i biraju najpodesnije kote za napad.

Srpske službe došle su do saznanja da Albanci žele da instaliraju i snajperska gnijezda, a meta bi im bili viđeni lokalni Srbi i funkcioneri Srpske liste.

Predsjednik Aleksandar Vučić u petak je otkrio da Beograd zna imena šestorica naših ljudi čiju likvidaciju sprema Kurtijeva vlast.

(Foto: TANJUG/AP)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.