Beograd

"Angola nikad neće priznati nezavisnost Kosova"

  • Извор: СРНА
  • 17.11.2022. 18:57

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Angole Euženiom Sezarom Laborinjom, koji je istakao da njegova zemlja nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Laborinjo je istakao da njegov narod nije zaboravio da je nekadašnja Jugoslavija bila prva zemlja koja je priznala nezavisnost Angole, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Gašić je rekao da je Srbija posvećena unapređenju odnosa sa prijateljskim zemljama i da odnosi sa Angolom datiraju još iz vremena Pokreta nesvrstanih, zahvalivši Laborinju za principijelan stav po pitanju Kosova i Metohije i poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Dvojica ministara potpisali su sporazum o saradnji u oblasti bezbjednosti i javnog reda između ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Angole, a dogovorili su saradnju u oblasti bezbjednosti, kao i zajedničke obuke pripadnika dva ministarstva. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм