Kosmet

Anketa na Kosovu: Većina građana protiv ukidanja taksi za BiH i Srbiju

  • 06.12.2019. 09:18

Deveto istraživanje javnog mnijenja "Stav građana o potencijalnim temama konačnog sporazuma između Kosova i Srbije", koje je obavio KDI, ukazalo je na razlike među građanima iz različitih etničkih zajednica u vezi sa elementima koje bi sporazum trebalo da sadrži.

Istraženi su stavovi građana o taksi na proizvode iz Srbije i BiH, o korekciji granica, o zajednici opština sa srpskom većinom i o elementima koje treba da sadrži konačni sporazum između Kosova i Srbije.

Prema istraživanju, većina građana, 59 posto smatra da sljedeća Vlada ne bi trebala da suspenduje takse za BiH i Srbiju.

Prema etničkoj pripadnosti, 61 odsto anketiranih iz albanske zajednice dijeli ovo mišljenje, 56 posto anketiranih iz ostalih nevećinskih zajednica i samo 10 posto anketiranih iz srpske zajednice.

Oko 45 posto anketiranih reklo je da im je jasno šta znači izraz "korekcija granica", 31 posto je reklo da im je donekle jasno, a 20 posto ispitanika je reklo da im nije jasno šta to znači.

Prema etničkoj pripadnosti, ovaj izraz je jasan za 47 posto građana iz albanske zajednice, 20 odsto iz srpske zajednice i 23 odsto iz ostalih nevećinskih zajednica, piše B92.

Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.