Komitet ministara

Aplikacija Prištine za članstvo u Savjetu Evrope nije na dnevnom redu Komiteta

  • Извор: АТВ
  • 01.02.2023. 15:31

Komitet ministara Savjeta Evrope nije na dnevni red današnjeg sastanka uvrstio aplikaciju Prištine za članstvo u toj organizaciji, potvrđeno je Tanjugu, prenosi RTS.

Američke ambasade ranije su, prema saznanjima Tanjuga, uputile zajedničku notu ministarstvima spoljnih poslova pojedinih zemalja članica Savjeta Evrope, u kojoj Vašington traži da se pitanje članstva Prištine u Savjetu Evrope ne stavlja na dnevni red Komiteta ministara tog tijela dok Priština ne promijeni stav o Zajednici srpskih opština.

Kako se navodi, Italija, Francuska i Njemačka dijele stav SAD.

Prema saznanjima Tanjuga, SAD smatraju da bi promjena stava Prištine o ZSO otvorila put za dalje razgovore o prijedlogu osnovnog sporazuma Beograda i Prištine.

U Komitetu ministara Savjeta Evrope sutra će biti održan sastanak iza zatvorenih vrata o tome da li će zahtjev Prištine za članstvo u Savjetu Evrope biti proslijeđen Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope na izjašnjavanje.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм