Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na KiM

Arlov razgovarao sa episkopom pakračko-slavonskim Јovanom

  • Извор: СРНА
  • 28.10.2022. 19:48

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov boravio je danas u Јasenovcu i Pakracu u Hrvatskoj, gdje se sastao sa episkopom pakračko-slavonskim Јovanom.

Arlov je episkopu predložio kako da obraduju srpsku djecu na području Slavonije za vrijeme praznika kao što to rade za djecu na Kosovu i Metohiji, što je vladika sa radošću prihvatio.

- Vladika je sa oduševljenjem pozdravio moju ideju kako da obradujemo svu srpsku djecu iz ovog kraja povodom predstojećih praznika, a razgovarali smo i o tome da srpska djeca iz Slavonije dođu u posjetu Banjaluci. Takođe, razgovarali smo i o namjeri da naredne godine ponovo dovedemo djecu sa Kosova i Metohije u obilazak Donje Gradine i velikih srpskih stratišta - rekao je Arlov.

Praznični paketići biće obezbijeđeni putem humanitarne aktivnosti prikupljanja pomoći od građana Republike Srpske, njenih institucija i organizacija koju Odbor već godinama realizuje i usmjerava ka srpskoj djeci na Kosmetu ali i drugim mjestima gdje su ona nacionalna manjina. Na taj način šalju poruku da imaju podršku u građanima Republike Srpske i svim ljudima dobre volje i humanog srca.

Arlov je kazao i da je danas vladici poklonio bistu patrijarha Pavla izrađenu u Leposaviću na Kosovu i Metohiji.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.