Aleksandar Vulin saopštio

Beograd neće dozvoliti članstvo Prištine u Interpolu

  • 11.03.2021.17:20

Ukoliko samoproglašeno Kosovo ponovo podnese zahtjev za prijem u članstvo u Interpolu, Srbija će aktivno raditi kako bi to članstvo spriječila, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On je na sastanku sa italijanskim ambasadorom u Beogradu Karlom Lo Kašoom istakao da bi takav potez Prištine bio apsolutno neprihvatljiv i da bi predstavljao kršenje Vašingtonskog sporazuma.

Vulin je istakao dobru saradnju dvije zemlje u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala, te izrazio nadu da će dva ministarstva ubrzo potpisati sporazumi o saradnji u oblasti suzbijanja trgovine narkoticima i vanrednim situacijama, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Sagovornici su ocijenili da je operativna saradnja srpske i italijanske policije rezultirala nizom uspješnih akcija, posebno u oblasti suzbijanja trgovine narkoticima.

Italijanski ambasador ukazao je na dobru saradnju policija Srbije i Italije u suzbijanju ilegalnih migracija, a posebno je pohvalio reagovanje srpske policije u toj oblasti.