Истрага

БИА пронашла камеру којом је снимано кретање Војске Србије

  • Извор: Агенције
  • 13.01.2024. 18:08

У наставку истраге против држављанина Србије ухапшеног због сумње да је шпијунирао у корист Албаније, припадници Безбедносно-информативне агенције (БИА) пронашли су у близини села Карадак код Рашке камеру и соларни панел којима је осумњичени снимао кретање српских снага безбједности, преносе "Новости".

Осумњичени Д.Р., који је иначе ИТ стручњак, ухапшен је због сумње да је са мрежом својих сарадника од 2022. године, за Државну информативну службу Албаније /ШИШ/ прикупљао податке о појединим припадницима безбједносних служби Србије и Србима са Косова и Метохије.

По њиховом налогу био је ангажован и током кризних ситуација на сјеверу Косова и Метохије за вријеме протеста и барикада.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће БИА наставити да ради свој посао, те да нема сумње да је на територији Србије појачано дејство и присуство различитих обавештајних и свих других агенција из иностранства.

"Наша земља је земља која се не уклапа у калупе послушништва и подаништва, наша земља је слободна и слободарска, наша земља је независна и доноси одлуке у складу са интересима нашег народа и наших грађана, а не у складу са диктатима које добијају било од кога споља", истакао је Вучић. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм