Хаџи Шаља

Бивши припадник ОВК пребачен у притворску јединицу у Хагу

  • Извор: СРНА
  • 12.12.2023. 18:07

Бивши припадник терористичке ОВК Хаџи Шаља пребачен је у притворску јединицу Специјализованих вијећа Косова у Хагу, те ће се пред судијом за претходни поступак наћи у најкраћем року, саопштено је из овог вијећа.

Налог за хапшење односи се на кривична дјела против спровођења правде.

"Специјализовано тужилаштво сматра ометање правде крајње озбиљним дјелом, те ће наставити истраге и кривично гоњење свакога ко је умијешан у било који такав случај, укључујући и оне који застрашују или ометају свједоке или пружају финансијску или другу врсту подршке таквим кривичним дјелима", наведено је у саопштењу.

Специјализовани тужилац Кимберли Вест потврдила је да је заштита свједока и даље приоритет у раду Специјализованог тужилаштва.

"Специјализовано тужилаштво ће и даље радити све што је у његовој моћи да заштити жртве и свједоке, те приведе на одговорност оне који крше законе за своје сопствене приватне интересе", рекла је Вестова.

У Хагу је 3. априла почело суђење бившим вођама терористичке ОВК Хашиму Тачију, Кадрију Весељију, Реџепу Сељимију и Јакупу Краснићију за прогон на политичкој и етничкој основи, затварање, незаконито хапшење и притварање, друге нехумане поступке, окрутно поступање, присилни нестанак, мучење и убиства. Та кривична дјела квалификована су као злочини против човјечности и ратни злочини.

Терористичка ОВК је током 1998. и 1999. године извршила бројне злочине, убиства и отмице над припадницима војске и полиције СР Југославије, Србима и другим неалбанцима, као и Албанцима који нису прихватили да буду њени помагачи или припадници. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)