Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Blizu Gračanice tabla sa oznakom terorističke OVK

  • Извор: Агенције
  • 03.08.2022. 09:51

U naselju Kišnica, nadomak Gračanice gdje je postavljena dvojezična tabla sa oznakom ovog etnički mješovitog mjesta, danas je crnom bojom precrtan naziv na srpskom jeziku.

Istovremeno, danas je postavljena i tabla sa oznakom terorističke OVK (UČK) na putu od srpskog dijela Kišnice ka dijelu naseljenom Albancima, i to u neposrednoj blizini dječijeg igrališta, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se ističe da na ovu tablu direktno gledaju Srbi iz srpskog dijela Kišnice, što predstavlja očiglednu prijetnju usmjerenu prema srpskom narodu koji je strašno postradao od ove zločinačke i terorističke organizacije.

Iz Kancelarije ističu da nema sumnje da je riječ o još jednoj provokaciji u režiji Albanaca, osokoljenih antisrpskom politikom Prištine i (premijera samoproglašenog Kosova) Aljbina Kurtija kojima je glavni cilj da se sve srpsko protjera sa Kosova i Metohije.

"Iako Prištini i Kurtiju očigledno smetaju srpska imena i srpski jezik, ali koliko god se trudili neće moći ni da izbrišu srpsko postojanje na Kosmetu, niti da protjeraju Srbe sa svojih vjekovnih ognjišta", poručjuju iz ove kancelarije Vlade Srbije.

Iz Kancelarije ukazuju da ovaj slučaj otvara očigledno pitanje na koje odgovor mora dati međunarodna zajednica - kako je to dozvoljeno da se znakovi terorističke OVK postavljaju širom Kosova i Metohije, ali se Srbi progone zbog zalaganja za zajednicu srpskih opština?


  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.